dag groen

Na 15 jaar bovenbouw heb ik besloten om weer in groep 3 – 4 te gaan werken en daar heb ik ontzettend veel zin in. Het zit al maanden in mijn hoofd, maar dan in de laatste weken voor de vakantie begint het afscheid nemen van de bovenbouw…

dinsdag 29 juni

Tijdens het afscheidsetentje zijn mijn bovenbouwcollega’s Aukje, Freek, Nicky, Sanne, Renée en Hans allemaal gekleed in het blauw . Ik krijg een mand vol cadeautjes en prachtige, handgeschreven (omdat ik van schrijven hou) persoonlijke teksten en zing ik ‘Dag groen, ik ga je soms wel missen in het verre blauw’*

maandag 4 juli

Tijdens de 8e jaars musical ** schitteren alle 8e jaars, voor en achter de schermen. Het is de eerste keer dat de werkers een staande ovatie krijgen met een daverend applaus. Renée en ik *** zijn super trots. Ook wij nemen het applaus, hand in hand in ontvangst. Ondanks dat het de ‘laatste’ keer is voelt het goed.

woensdag 6 juli 

De Werkplaats is een school met tradities. Eén van die tradities is de lintendans. Een dans waarbij alle 8e jaars huppelend en half rennend, gekleurde linten om een paal vlechten. Collega Elsbeth heeft geregeld dat mijn  8e jaars met blauwe linten dansen (en één oranje). Het is een subtiel maar ontzettend lief gebaar.

’s Avonds is het afscheid van mijn groep 8 werkers,dit jaar voelt het anders, het is ook anders want dit is mijn laatste 8e jaars groep. Na de praatjes voor mijn zestien achtste jaars, waar iedere achtste jaar in het zonnetje wordt gezet, ondertekenen ze trots hun WP diploma. Na dit officiele gedeelte neemt ouder Niki het woord en vraagt alle ouders mij in één woord te beschrijven. Rustig neem ik alle woorden in mij op en ze raken mij meer dan ooit te voren.

Nauwelijks bijgekomen van de emoties, gaan we eerst op de foto. Vervolgens roepen mijn 8e jaars in koor : ‘Lau je zou ook nog met ons gaan voetballen.’ Mijn team wint  met 10 – 3 en ik scoor het derde doelpunt! En met ‘Ja je had ook nog beloofd om voor ons te zingen.’ beland ik in de volgende activiteit en zing samen met mijn 8e jaars ‘Je t’aime…..je t’aime …..je t’aime ……praat Nederlands met me….’

vrijdag 8 juli

Na de hoofdplons loop ik terug naar de Ronding en zoals ieder jaar spoelt het water alles van het afgelopen jaar van mij af. Het is kwart voor twee en ik wil heel even alleen in mijn startruimte zitten. Ik kijk naar buiten en geniet van het geweldige uitzicht.De ruimte is leeg en even voel ik me ook zo.

Ik zucht diep en loop mijn laatste rondje door de Ronding. Van paars, door blauw, langs groen naar geel en ik eindig in oranje. Afscheid nemen van de bovenbouw, van groen, is een grote stap in mijn hoofd en in mijn hart…

*  op de WP   is groen de kleur van de bovenbouw en blauw de kleur van de middenbouw.
** artikel Afscheid nemen bestaat niet
*** artikel  Noord oost zuid west