genieten

Werken in middenbouw 3 – 4 is vooral genieten van de kleine dingen.  Iedere dag weer.

 vrijdag Tijdens het nakijken schiet ik in de lach als ik twee dagen na de Kees Boekedag in een schrijfschriftje lees “9 ons kees” i.p.v. 9 ons kaas.  Ik maak een foto en app het naar de directeur met de titel: Deze werker is duidelijk nog in de ban van de Kees Boekedag. Voor de groepen drie~vier wordt het verhaal over Prins Iwan*  verteld en uitgespeeld.  Prins Iwan had voor iedere groep een opdracht achter gelaten.  En zo gingen we met z’n allen op zoek naar de schat…..

maandag Als ik pleinwacht loop in de bosrand staat Jobbe voor me met een brede grijns, inmiddels zit hij in groep 5, maar zijn begroeting is nog altijd even enthousiast. Pip voegt zich bij ons en al snel zijn we verwikkeld in een gesprek over roofvogels. Pip is gek op vogels en in een razend tempo wisselen ze informatie uit. Over de slechtvalk, de buizerd, de sperwer… Jobbe weet erg veel over roofvogels en vertelt dat ze nu niet rond vliegen.  Het is herfst vandaar! Al zwaaiend rent hij terug naar zijn hut.

dinsdag Kees B. begroette alle werkers bij binnenkomst en als ze naar huis gingen. In die tijd stond hij bij de deur en schudde handen. Nu bijna 90 jaar later gebeurt dit handen schudden nog steeds, alleen uitgebreid met een high five, een box, zwaaien, een knikje of een knuffel. En alsof een knuffel niet genoeg is roept Inte ook keihard door de gang. En je ruikt zo lekker. Tot morgen.

 woensdag Deze week heeft iedere groep een pannenkoekenrestaurant ingericht, compleet met bediening. Een werker uit de groep van collega Ing staat voor me en zegt: Ik kom je een compliment geven voor de pannenkoeken.  Dankjewel, wat lief  zeg ik verbaasd. 

Later hoor ik van Ing dat één van haar kinderen tegen de ober had gezegd. Complimenten voor de kok. En omdat ik die dag de pannenkoeken had opgewarmd vond hij dat ik het compliment moest krijgen.