De kop is eraf

Mijn eerste bericht via PARRO aan de ouders begint met:
Beste ouders/ verzorgers,
De kop is eraf en wat was het spannend voor iedereen…

 Mijn voorheen derde jaars zijn na zes weken opeens vierde jaars.
Ze moeten erg wennen aan hun nieuwe rol in de groep.
De nieuwe derde jaars, na zes weken vanuit de kleuterbanken aan de instructies….
Een nieuwe groep met een nieuwe dynamiek.

Mag ik Wilma en Monique even gaan groeten?
Jonas staat voor me. Op mijn vraag waarom hij dat wil, antwoordt hij Ik heb ze al zolang niet gezien. Wilma en Monique zijn de kleuterjuffen van Jonas. En ik weet zeker dat als ik het aan Wilma vertel ze Wat suupie lief zegt.

Lau ik heb je getekend…. in een blauwe  bikini…, roept Elle vanaf haar werkplek.

Ik moet vreselijk lachen en zeg tegen Kai, net nieuw in groep 3 maar ook nieuw op school. Je moet niet alles geloven hoor wat Elle zegt…. maar je kan wel heel erg met haar lachen. Kai kijkt me glimlachend aan.

Als de kinderen naar huis gaan bekijk ik de tekening van Elle. Tussen de golven herken ik mijzelf direct. Lachend hang ik alle  verhaalopdrachten op het prikbord.